4L Ovális Tálaló Mester Tupperware

15.130 Ft

Bővebb információ

4Literes Ovális Tálalómester🤩
Mire használd🤔
💥Tálalásra:
Rácsbetéttel csöpögtetést kívánó ételeknél, rácsbetét nélkül levesek, főzelékek esetén. Ideális leves és leveshús felkínálásánál. A rácsbetéttel megosztott szűrőn húst, zöldséget, vegyes köretet helyezhetünk el, a fedőt most alátétként használhatjuk.
💥Az olajban sült húsokat, zöldségeket a szűrőbetét segítségével a zsiradéktól alaposan lecsöpögtethetjük
💥Fagyasztott élelmiszerek olvasztására úgy használhatjuk az edényt, hogy a rácsbetétre helyezzük az olvasztásra szánt élelmiszert, és a fedőt rázárjuk.
💥Virslit főzhetünk és tálalhatunk az edényben, ha forralt vízzel 5-10 percre lezárjuk. A bőrös virsli nem reped ki, zamatos marad, nem ráncosodik, fogyasztásig melegen tarthatjuk, és a tálalási szabályokhoz is hűek lehetünk. A műanyag héját főzés előtt el kell távolítani.
💥Tojást főzhetünk benne, ha az edénycsalád „Picúrját” vékonyan beolajozzuk, beleöntjük a nem túl hideg tojást, ízesíthetjük is, majd lezárjuk és a forró vízbe helyezzük. Főzési ideje változó. Nyomon követhetjük a keménység változását. A kívánt időben fejezhetjük be a főzést
💥A daragaluskát úgy készítjük, hogy forró lébe szaggatjuk a galuskákat, lefedjük, s kb. 10 perc alatt elkészülnek az egészben maradt galuskák.
A gombócokat a tűzhelyen kezdjük el főzni, és ha földobódnak a víz színére, átöntjük a Tálalómesterbe, így a gombócok egészben maradnak.
💥Töltetlen tészták melegítésére 2-3 percre kell forró vízzel megtölteni az edényt.
Túróstészta tálalásánál a tésztára kerülő tejfölt, túrót úgy melegíthetjük föl, hogy a rácsbetét alatt forró vizet tartunk.
💥Száraz tésztát úgy főzhetünk az edényben, ha sóval forralt zuborgó vizet öntünk a szögletes Tálalómester esetén, a max. 25 dkg (könnyű tészta- pl. széles metélt), 50 dkg tésztára (nehéz tészta, pl. spagetti) úgy, hogy a tésztát minimum 5 cm-rel ellepje.
A lefedett edényt ne nyitogassuk gyakran, mert a sokszor megszakított vízgyűrű miatt lassabban jutunk el a végeredményhez. A tojásban gazdagabb tésztát válasszuk e célra. Ha a tésztafajta összetapadós lenne melegítsük elő, illetve csöpögtessünk a főzővízbe 1-2 csepp ecetet vagy olajozzuk be a száraz tésztát. Ha tésztának meg kívánjuk őrizni hosszú alakját, akkor először a vizet töltsük az edénybe, aztán engedjük bele a tésztát, tortellinit, raviolit is főzhetünk edényünkkel. A főzési idők változóak, a fitt tésztát nem kell leöblíteni. Sikértartalomban gazdag ételhez jutunk. Fontos előny még, hogy a tészta nem ragad le.
💥Krumpli puhítására is csak forró sós vízzel kell megtölteni az edényt, a rácsbetéttel könnyen leszűrhetjük- s ha forró vizet hagyunk az edény aljában, hosszabb ideig melegen is marad. Az újburgonya főzése több időt igényel.
💥Almakompót készítésénél a forró „szirup” kerüljön az almára. Kb. 20-25 perc a főzési idő. Az új alma főzése hosszabb ideig tart, viszont az eredményért megéri.
Reszelt alma készítésénél praktikus csöpögtető edény.
💥Zöldséget párolhatunk, ha bőséges forró vízzel öntjük fel az aprított zöldséget. Mirelit zöldség esetén kb. 20 dkg az ideális mennyiség. Vigyázat! A sárgarépa színezhet!
💥A porleves készítésénél öntsük a megadott vízmennyiséget a porra. Figyelem! Az ételszínezék megfoghatja az edény falát!
💥A rizs előfőzött, ízesített állapotában kerüljön az edénybe. Tejberizs főzését is befejezhetjük a Tálalómesterrel, s már csak az asztalra kell tenni.
Kutyáknak is főzhetünk benne, pl. árpagyöngyét.
💥Száraz babot is puhíthatunk az edényben, ha meleg vízzel kb. 1 órát áztatjuk.
💥Tárolásra is kiválóan használhatók a Tálalómesterek: gyümölcsök, zöldségek, főtt ételek, sütemények hosszabb ideig történő frissen tartására és egyben tálalására.
Ugye milyen sokoldalú termék 🙏

Személyes átvétel Halásztelek
Előre utalás után Foxpost, Packeta vagy Posta megoldható a vevő terhére

Hirdetés adatlapja

OrszágMagyarország
MegyePest megye
Település neveHalásztelek
Telefonszám303271443